Tájékoztató - Kormányablakbuszban történő ügyintézés (december 9. csütörtök)
2022. január 4.
Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy mobilizált ügyfélszolgálat keretében kormányablakbusz érkezik településükre, melynek során személyi okmányokkal (személyazonosító igazolvány, vezetői engedély, lakcímkártya, útlevél, ügyfélkapu, parkolási igazolvány, diákigazolvány), gépjármű okmányokkal, lejárt okmányokkal, valamint a kormányablakban indítható ügyekkel kapcsolatos ügyintézésre lesz lehetőség.

Ideje: 2022. január 13-án (csütörtök) 10:00 -12:00

Helye: Polgármesteri Hivatal parkolója (Ady Endre utca felől)
7275 Igal, Szent István utca 107.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kormányablakbuszban a díjak, illetékek kiegyenlítésére bankkártyás fizetési lehetőség, valamint a postán csekk útján történő befizetés is biztosított, készpénzben történő fizetésre nincs lehetőség!

Somogy Megyei Kormányhivatal
„Tisztítsuk meg az Országot!” befejeződtek a munkálatok
2021. december 29.
Befejeződtek a munkálatok a „Tisztítsuk meg az országot” elnevezésű pályázat
keretében Igal városa az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. által 21 980 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a „Tisztítsuk meg az országot” elnevezésű felhívás keretében. A felhívás célja a Kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervében foglaltakkal összhangban az illegális hulladéklerakók felszámolása volt. A nyertes pályázat keretében 890 m3 illegálisan elhelyezett hulladék került felszámolásra Igalban, összesen három helyszínt érintve. A város külterületén a 020/6 és 038 helyrajzi számú területeken, míg a belterületen a 1333/8 helyrajzi számú területen volt szükség az illegális hulladéklerakók felszámolására. Az illegális szeméthalmok építési törmelékből és vegyes hulladékból alakultak ki, amelyek lerakása illegális módon valósult meg. A támogatásnak köszönhetően az érintett területek a szeméthalmoktól megtisztításra kerültek, és egyben a tereprendezés is megtörtént.

Az illegális szemét újratermelődése érdekében a pályázat megvalósítása alatt kommunikációs kampány folyt, szórólap, honlap és közösségi média kampány, helyi újság és a gyermekek számára mesefoglalkozás keretében. Emellett az illegális hulladék lerakásának tilalmát jelző táblák is kihelyezésre kerültek, valamint térfigyelő kamerarendszer épült ki az érintett területeken.

Köszönjük az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság támogatását.
Tisztítsuk meg az Országot! projekt I. ütem - megvalósulás
2021. november 30.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. útján az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt 2020. évben megvalósítandó I. üteméről szóló 1598/2020. (IX.21.) Korm. határozat céljainak megvalósítása érdekében nyilvános pályázati felhívást tett közzé megyei és települési önkormányzatok, egyházi jogi
személyek számára. A Pályázati felhívás célja, hogy a Kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervében foglaltak alapján sor kerüljön az ország területén elhagyott, vagy jogellenesen elhelyezett hulladék felszámolására.

Igal Város Önkormányzata e felhívásra benyújtott pályázata 21 980 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, melynek köszönhetően Igalon 3 helyszínen (Igal külterület 020/6 hrsz,külterület 038 hrsz, belterület 1333/8 hrsz) felszámolásra került az ott jogellenesen elhelyezett
szemét.
A támogatásnak köszönhetően mintegy 890 m3 illegálisan elhelyezett hulladék került
felszámolásra és elszállításra a város területeiről, amely során az érintett szakaszok megtisztítására is sor került. A pályázatnak köszönhetően az illegális szeméttel elcsúfított területek ismét tiszták lettek, ismételten illeszkednek a tiszta és rendezett városképhez.

A pályázat részeként Igal Város Önkormányzata aktív kommunikációs kampányt folytatott az illegális hulladéklerakás megakadályozása és újratermelődésének elkerülése céljából. A kampány részeként szórólapok kerültek elhelyezésre a város lakóinak postaládáiban, a wwww.igal.hu honlap ismertető és tájékoztató került kihelyezésre, az Igali Hírmondóban és a www.sonline.hu online médiafelületen beszámoló, illetve sajtóközlemény került megjelentetésre, míg a facebook közösségi médiafelületet segítségével a projektismertetés zajlott. A gyermekek számára mesefoglalkozás keretében zajlott a téma iránti érzékenyítés. Emellett figyelemfelhívó táblák kerültek kihelyezésre az érintett területeken, amelyek az illegális szemétlerakás tilalmára hívják fel a figyelmet.

Köszönjük az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság támogatását.

Adventi Programok Igalban
2021. november 29.
Kedves Igaliak! Amennyiben a vírushelyzet engedi, hagyományainkhoz híven az idén is megrendezzük a szokásos Karácsonyi ünnepségünket.
Az ünnepség helye: a Templom tér
Ideje:2021. december 17-én du. 17:00 órai kezdettel.
A rendezvényen fellép a Megarox társulata!

A koncert után minden jelenlévőt vendégül látunk forralt borral, teával, kenyérlángossal és süteménnyel.

Kérjük, amennyiben lehetősége engedi, süteménnyel, borral szíveskedjen a rendezvény sikeréhez hozzájárulni!

A hozzájárulásokat a rendezvény napján (2021.dec.17-én) 15:30-16:45-ig szíveskedjenek a Turistaszállónál (Templom tér) leadni! Élőre is köszönjük adományaikat!
Sok szeretettel várjuk Önöket! Reméljük személyesen is megtisztelik rendezvényünket!

Igal város képviselő-testülete

TOVÁBBI ADVENTI PROGRAMOK:

November 29. (hétfő) 17:00 óra
Adventi koszorú és Kopogtató készítése
(Városi könyvtár)

December 10. (Péntek) 15:00 óra
Kézműves foglalkozás – érdeklődők számára
(Városi könyvtár)

December 11. (szombat) 15:00 óra
Dr. Papp Lajos előadása (Széchenyi díjas szívsebész)
(Arany János Művelődési ház)

December 13. (hétfő) 10:00 óra
Luca napi hangolda
(Arany János Művelődési ház)

December 17. (péntek) 17:00 óra
Városi Karácsonyi Ünnepség
(Templom tér)

December 10-én, 11-én és 17-én kézműves vásár!
(Művelődési ház, Templom tér)

A rendezvények szervezője és fő támogatója Igal Város Önkormányzata!

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Meghívó- lakossági pályázatok tájékoztatójára
2021. november 25.
2021. december 8.-án 16 órakor tájékoztatót tartunk az Igali Arany János Művelődési Ház nagytermében a most induló ingyenes lakossági napelem pályázat és fűtési rendszer bemutatására, valamint a megvalósítási kérdések tisztázására.

Témáink:
• Ingyen napelem
• Villanyszámla kinullázása
• Ingyen fűtéskorszerűsítés
• Fűtésszámla kinullázása
• Ingyen hűtés, egész éves légkondicionálás

Miért jó ez nekem, mikor vagyok jogosult, hogyan juthatok hozzá, milyen költségeim és teendőim vannak?

A fenti kérdésekre választ adnak előadóink:

Obbás Gyula
Polgármester

Lendvay Endre
RESPONSUM Kft.

Pártos Balázs
ENERGO ZERO Kft.

Szeretettel várjuk, számítunk a részvételére.
2021. november 18.
Tájékoztatjuk a város lakosságát, hogy az önkormányzat képviselő-testülete 2021. november 23-án (kedd) 16:00 órai kezdettel közmeghallgatást tart a Művelődési Ház nagytermében, melyre mindenkit tisztelettel meghívunk.


Tájékoztató az önkormányzat 2021. évi pénzügyi teljesítéséről és 2022. évi tervekről, elképzelésekről.

Előadó: Obbás Gyula polgármester

Igal, 2021. november 18.

A járványügyi helyzetre való tekintettel az orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező.

Őszi feltöltődés az Igali-Gyógyfürdőben
2021. október 21.
Töltsd az őszi szünetet Igalon, ahol gondtalan fürdőzés, testi-lelki feltöltődés és gyermekprogramok is várnak. Gyere, dőlj hátra, lazulj el Európa egyik legjobb gyógyvizében és vedd igénybe valamely kényeztető gyógy vagy wellness kezelésünket. Emellett természetesen a szauna-világunkban is lehetőségetek van az átmelegedésre és az immunerősítésre, ami valljuk be mindenkire ráfér manapság.

Október 31-én (vasárnap)családi napot tartunk, ennek alkalmából 12 év alatt ingyenes belépőt biztosítunk. A Halloween hangulatba öltöztetett fürdőn ingyenes arc festéssel, lufi hajtogatással és Halloween tök faragással is várunk benneteket ezen a napon. A kifaragott tökök természetesen hazavihetőek, illetve minden kis alkotóművészt édességgel is megajándékozunk.

A fürdő minden nap 9:00-18:00 óráig tart nyitva.
A délutános kedvezményes időszak 14:00 órától kezdődik.

Október 23-án OEP kezelőlappal érkező vendégeket nem tudunk fogadni.

November 1-én is normál módon nyitva leszünk és ezen a napon kezelőlapos vendégeket is tudunk fogadni.
Hirdetmény - Szociális tűzifa igénylés
2021. október 19.
Tisztelt Lakosság! Az Önkormányzat a rendelkezésére álló szociális célú tűzifa keretből maximum kétszeri alkalommal természetbeni támogatásként tűzifát biztosít azon szociálisan rászoruló személynek, aki Igal városban bejelentett lakóhellyel rendelkezik és életvitelszerűen Igal településen él. Alkalmanként maximum 1 m3 tűzifa adható.


A kérelmeket 2021. október 21. napjától lehet benyújtani az Igali Közös Önkormányzati Hivatalban.

A kérelem mellé csatolni kell minden esetben az egy lakcímen élők jövedelem igazolását (családi pótlék, nyugdíj esetén a Nyugdíjfolyósító által kiadott „nagy zöld” igazolást, munkabér…), továbbá a Kormányhivatal által folyósított támogatásokról szóló határozatokat.

Az azonos lakóingatlanban élő személyek közül függetlenül az ingatlanban lévő személyek és háztartások számától csak egy kérelmező részére állapítható meg támogatás.

A tűzifa kiszállítása a Szociális Bizottság döntése után lehetséges.

Igal, 2021. 10. 19.

Tisztelettel:


Obbás Gyula
polgármester

Keresés
Webkamera
Webcam
Hirdetés
Pek-Snack Kft.