Tájékoztató - Kormányablakbuszban történő ügyintézés (október 24-én)
2022. szeptember 14.
Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy mobilizált ügyfélszolgálat keretében kormányablakbusz érkezik településükre, melynek során személyi okmányokkal (személyazonosító igazolvány, vezetői engedély, lakcímkártya, útlevél, ügyfélkapu, parkolási igazolvány, diákigazolvány), gépjármű okmányokkal, lejárt okmányokkal, valamint a kormányablakban indítható ügyekkel kapcsolatos ügyintézésre lesz lehetőség.

Ideje: 2022. október 24-én 10:00 - 11:00

Helye: Polgármesteri Hivatal parkolója (Ady Endre utca felől)
7275 Igal, Szent István utca 107.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kormányablakbuszban a díjak, illetékek kiegyenlítésére bankkártyás fizetési lehetőség, valamint a postán csekk útján történő befizetés is biztosított, készpénzben történő fizetésre nincs lehetőség!

Somogy Megyei Kormányhivatal
Tanévkezdési támogatás
2022. augusztus 9.
Tisztelt Lakosság! Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy Igal Város Önkormányzat Képviselő-testülete az óvodai – és tanévkezdési kiadásainak enyhítésére a 2022/2023-as tanévre is biztosít támogatást:
A pénzbeli ellátásként tanévkezdéshez nyújtott települési támogatás állapítható meg azon szociálisan rászoruló törvényes képviselő részére, aki óvodai nevelésben résztvevő, illetve, általános, vagy középiskolai, tanulmányokat folytató, nappali rendszerű oktatásban részt vevő tanuló tartásáról saját háztartásában gondoskodik. A tizennyolcadik életévét betöltött tanuló saját jogán kérheti a támogatást. Pénzbeli ellátásként tanévkezdéshez nyújtott települési támogatás állapítható meg azon szociálisan rászoruló személyeknek, akik felsőoktatásban, nappali rendszerű képzésben folytatnak tanulmányokat. A támogatás feltétele továbbá, hogy a szülő rendszeres gyermekvédelmi támogatásban nem részesül.
Az előző évek gyakorlatától eltérően a támogatás biztosítása kérelemre indul és
jövedelemhez kötött. (akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum tízszeres mértékét, azaz 285.000. Ft-ot, valamint gyermekét egyedül nevelő törvényes képviselő esetében a nyugdíjminimum tizenötszörös mértékét, azaz 427.500 Ft-ot.)
A kérelmek 2022. szeptember 16. napjáig nyújthatók be. A határidő elmulasztása
jogvesztő. Tanévkezdési támogatás megállapítására irányuló kérelmeket formanyomtatványon az Igali Közös Önkormányzati Hivatalnál lehet kérni.
A kérelemmel együtt az iskolalátogatási igazolást kell leadni.
A jövedelmekről a szülők kérelmen feltüntetett, büntetőjogi felelőssége tudatában tett nyilatkozata szükséges.

A támogatás kifizetése 2 részletben történik. Akik 2022. augusztus 22. napjáig beadják kérelmüket iskolalátogatási igazolással együtt, azok 2022. augusztus 24. napjától kifizetésre kerülnek, a többi kérelem kifizetése 2022. szeptember 19. napjától kerül kifizetésre.

A támogatás mértéke:
óvodások: 10.000 Ft,
általános iskola: alsó tagozatos diákok: 14.000 Ft,
felső tagozatos diákok: 16.000 Ft,
közép- és szakmunkás diákok: 18.000 Ft,
felsőoktatásban részesülők: 24.000 Ft.

Kérjük Önöket, hogy a megváltozott feltételek ellenére is (kötelező jogszabályi előírás),gyermekük érdekét figyelembe véve igényeljék a támogatást.

Igal, 2022. 08. 09.

Obbás Gyula
polgármester
60 éves ünnepi strand fesztivál az Igali-Gyógyfürdőben (aug 19-21.)
2022. július 27.
Kedves Vendégeink!
Az augusztus 19-21. közötti ünnepi programjainkat megpróbáljuk az előre meghirdetett módon megtartani, ugyanakkor a várható esős időjárás függvényében, amire ráhatásunk nincsen, ezek némileg módosulhatnak, legrosszabb esetben részben elmaradhatnak, szem előtt tartva a vendégek, a fellépők és a technikai berendezések biztonságát. Kérjük, hogy ennek tudatában látogassanak el hozzánk a hétvégén, hiszen egy esetlegesen elmaradt program miatt belépőjegyet visszaváltani nem tudunk! Megértésüket köszönjük szépen!

Esős/viharos időben, kérjük legyetek tekintettel a következőkre:

A fürdő, különösen a fedett rész, az öltözők és a belső medencék befogadó képessége korlátozott. Esős időben nem üzemelnek a csúszdák.Az időjárástól függően biztonsági okokból, átmenetileg korlátozhatjuk az igénybe vehető medencéket. A koncerteket csak megfelelő időjárás esetén tudjuk zavartalanul megtartani.

A programváltozás jogát fenntartjuk!Idén augusztus 19-21. között kerül megrendezésre az Igali Strand Fesztivál, amely a fürdővendégek körében minden évben az egyik legnépszerűbb nyári rendezvényünk! Az idei program különlegességét az adja, hogy fürdőnk most augusztus 20-án ünnepli megnyitásának 60. évfordulóját, erre emlékezve fürdőnkben augusztus 7-től fotókiállítást is megtekinthetnek a vendégek (60 év 60 képben címmel).

A gondtalan strandolás mellett színes színpadi programokkal, sztárvendégekkel, családi játék lehetőségekkel illetve gyermekműsorral valamint augusztus 20-án este 10-ig tartó hosszabbított nyitva tartással várunk Benneteket az ünnepi hétvégén!


PROGRAMOK:

2022. augusztus 19. (péntek)
Nyitva tartás: 9:00-20:00 óráig

15:00 órakor köszöntő beszédek:
Pozsár Sándor, Igal-Fürdő Kft. ügyvezetője
Kántás Zoltán, Magyar Fürdőszövetség elnöke

14:00-18:00 óráig Zenés fürdőzés a FOREVER DUO-val
16:00 SZTÁRVENDÉG: KORDA GYÖRGY & BALÁZS KLÁRI

2022. augusztus 20. (szombat)
Nyitva tartás: 9:00-22:00 óráig

A fürdő ezen a napon hosszított nyitva tartással 22:00 óráig tart nyitva.

14:00 órától ZENÉS FÜRDŐZÉS: RETRO DISCO - DJ. ÁBEL
15:00 SZTÁRVENDÉG: WEISZ VIKTOR
16:00 SZTÁRVENDÉG: KOVÁCS KATI

A zenés fürdőzés 21:00 óráig tart. A medencékben 21:30-ig lehet tartózkodni, a fürdő területét 22:00 óráig kell elhagyni. Az óriáscsúszda, az olasz medence, az úszó medence és belső termál medencék normál nyitva tartás szerint üzemelnek.
A külső gyermekmedencék és a belső élményrész 21:00 óráig üzemel.
21:30-ig a külső termál medencékben és a belső udvari jacuzziban lehet tartózkodni.

Ezen a napon 19:00 órától esti kedvezményes jegyek is válthatóak a pénztárban.
Felnőtt (20-60 év): 2.000 Ft
Szépkorú (60 év felett): 1.600 Ft
Ifjúsági (4-20 év): 1.500 Ft

2022. augusztus 21. (vasárnap)
Nyitva tartás: 9:00-20:00 óráig

Ingyenes játszóház, ugráló vár, népi játékok, kézműves foglalkozás, arc és csillámfestés - AZ ESŐS IDŐ MIATT ELMARAD!

GRIMASK BÁBSZÍNHÁZ előadása (jó idő esetén a külső gyermek medencék mellett) AZ ESŐS IDŐ MIATT ELMARAD!

14:00-18:00 óráig Zenés fürdőzés a FOREVER DUO-val
16:00 SZTÁRVENDÉG: SZABÓ ÁDÁM

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy az ünnepi időszakban (aug. 19-21.) kezelőlappal érkező vendégeket nem tudunk fogadni. Megértésüket köszönjük!

A programváltozás jogát fenntartjuk!
Mustang találkozó az Igali-Gyógyfürdőben (aug 14.)
2022. július 27.
Augusztus közepén újra több ezer lóerő érkezik Igalba az MHT - Mustang Lovagoknak köszönhetően. Augusztus 14-én (vasárnap) a fürdőzés mellett valódi autócsodákban is lehet majd gyönyörködni a fürdő napozóterületén, ahol csodaszép és bivalyerős Ford Mustangok kerülnek kiállításra. Az autók várhatóan fél 12 körül érkeznek majd Igalba egy látványos felvonulás közepette.

A kiállított autók között több különleges és limitált szériás példányt is meg lehet majd testközelből csodálni.

A kiállítás minden fürdővendég számára ingyenesen megtekinthető.
Ha Téged is lázba hoznak a szép és erős autók, netán a V8-as motorhangot is szereted, akkor látogass el hozzánk és csodáld meg őket személyesen is két csobbanás között.

NYERJ ÉLMÉNYAUTÓZÁST!
Azon vendégeink, akik bedobják vasárnapi belépőjegyüket (névvel, életkorral és lakóhellyel ellátva) a bejáratnál kihelyezett szerencsedobozba, közülük 15 fő szerencsés vendégnek lehetősége lesz utasként a délután folyamán (14:00 órakor) egy rövid élményautózásra.

Fődíj:
Egy szerencsés hölgy vendégünknek lehetősége adódik egy közel 500 lóerős Mustang Bullitot vezetni. A nyeremény feltétele, hogy érvényes jogosítvánnyal (minimum 3 éve szerzett) és kellő vezetési rutinnal is rendelkezzen a nyertes.
Igal Nights - Strandok Éjszakája (július 30.)
2022. július 23.
Az Igali-Gyógyfürdő idén is csatlakozott a Magyar Fürdőszövetség országos rendezvényéhez, a Strandok Éjszakájához. A fürdő július 30-án, szombaton hosszabbított nyitva tartással, reggel kilenc órától éjfélig várja a vendégeket. Amikor lemegy a nap, nálunk felgyúlnak a fények...

Igal Nights - Éjszakai Fürdőzés
****Buli a csillagok alatt****

A hangulatosan kivilágított medencéknél a zenei aláfestés 19:00 órától indul, az esti műsor kezdési időpontja pedig 21:00 óra.

Program:
Egyiptomi tűzvarázs és hastánc show

A medencék partján a legjobb party zenékkel várunk Titeket!
A hangulatról és a jó zenékről Dj. VoluMan gondoskodik.

Mindenkinek van egy csillaga az égen…, keresd meg a sajátod az igali fürdő medencéiből :)

Az Igal Nights alkalmával igénybe vehető medencéink:

Külső termál medencék
Gyógyvizes élménymedence
Külső gyermek medencék 21:00 óráig
Belső élmény medence és gyermek pancsoló 21:00 óráig

A csúszda, az uszoda, az olasz medence, a belső termál medencék és a szaunák az esti időszakban nem üzemelnek.

Belépőjegyek:

A nap folyamán megváltott belépőjegyek érvényesek az esti programokra is, de napközben a fürdő területét csak a napi többszöri belépésre jogosító jeggyel lehet elhagyni.

Ezen a napon 19:00 órától esti kedvezményes belépőjegyek is válthatóak:

Felnőtt (20-60 év között) 2.000 Ft
Szépkorú (60 év felett) 1.600 Ft
Ifjúsági (4-20 év között) 1.500 Ft

A fürdő pénztára ezen a napon 22:00-ig tart nyitva.

A programváltozás jogát fenntartjuk!
Jelentkezz határvadásznak és rendőrnek
2022. július 21.
Jelentkezz szerződéses határvadásznak a készenléti rendőrség határvadász ezredébe! Bővebb információ a plakáton. Legyél Te is rendőr! Jelentkezz járnőrnek a megyei szervekhez. Bővebb információ a plakáton.
Tök jó nap az Igali-Gyógyfürdőben (július 23.)
2022. július 7.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az Igali-Gyógyfürdőben július 23-án, a XII. alkalommal megrendezésre kerülő Igali Tök jó Napra.

Programok a fürdőn belül:

11:00 Tökös ételek készítése, bemutatása, kóstolása

9:30 Ingyenes egészségügyi mérések (vércukor,- vérnyomás, életmódtanács)
a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának szervezésében

13:00 Tombola - értékes nyereményekért

15:30 órakor SZTÁRVENDÉG: BUNYÓS PITYU
A koncert a külső termál medencék mellett kerül megrendezésre.

A rendezvény látogatásához normál fürdőbelépő vásárlása szükséges.

Szervezők:
Igal Városért Egyesület
Igali-Gyógyfürdő

Igali lakosok (állandó lakcímmel rendelkezők) részére a programokon való részvétel ingyenes. A sétálójegy ingyenes, de ez fürdőzésre nem jogosít fel, ehhez normál igali fürdőbelépő vásárlása szükséges.

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy ezen a napon kezelőlappal érkező vendégeket nem tudunk fogadni. Megértésüket köszönjük!

A programváltozás jogát fenntartjuk!
DRV Hirdetmény - hálózati munkák miatt várható átmenti vízhiány (07.12-én)
2022. július 5.
Tájékoztatásul közöljük, hogy Igal településen, a Táncsics telepet, Szent István u., Petőfi Sándor u., Ady Endre u., Farkas János u., Budavár utcát érintően 2022. július 12-én (kedden) 8:00 – 15:00 óra között a település biztonságos vízellátásának biztosítása érdekében az ivóvízhálózat gerincvezetékén karbantartási munkálatokat végzünk. A munkavégzésünk következtében a fenti területen nyomáscsökkenés, vízminőség romlás (zavarosodás), valamint vízhiány várható.

A DRV Zrt. kiemelten kezeli a szolgáltatott ivóvíz minőségét, amelynek fenntartásához a gerinchálózat, a szerelvények karbantartása, cseréje is hozzájárul. Az ezzel járó esetleges kényelmetlenségekért kérjük szíves megértésüket, amelyet ezúton is tisztelettel köszönünk.

További információ a Hibafelvevő szolgálatnál kérhető a DRV INFO Vonalon, a 06 80 240 240-es telefonszám 1-es menüpontjának hívásával.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!
Nagyatád, 2022. július 5.

Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
Keresés
Webkamera
Webcam
Hirdetés
Pek-Snack Kft.