Bor és gasztronómia


Borban az igazság...

Igal, földrajzi fekvésének és kiváló mikroklímájának köszönhetően kitűnő adottságokkal rendelkezik a szőlőtermesztéshez, nem véletlen, hogy oly sok kisebb, nagyobb szőlőültetvény található a települést övező lankás dombokon.

Az igali boros gazdák hosszú évtizedekre visszanyúló hagyományokkal rendelkeznek, természetesen mindenki a saját, jól bevált borkészítési recepttúráját követi. Azt hogy mennyire is finomak az igali borok, nem csak a hazafelé sétáló jó kedélyű „kóstolók” igazolják, hanem a számos borverseny alkalmával elnyert, több előkelő helyezés is bizonyítja.

A finom nedűre és az izgalmas programokra szomjazó turistáknak lehetőségük nyílik felkeresni több Igal határában lévő borospincét is, ahol a kemencében sült finomságok és az igényes borkóstoltatás mellett, lovas kocsikázással, és akár több pince kínálatát átfogó bortúrák szervezésével is várjuk a kedves vendégeinket.



Ráksi Porta Helyi Termelői Piac

Igal szomszédságában található a környék legnagyobb piaca, a Ráksi Porta, ahol nem csak õstermelõk és kézmûvesek portékáival várja látogatóit, hanem különleges környezetével, változó programjaival, és igazi falusi konyhájával is.

A piac minden szombaton reggel 8 órakor nyitja kapuit. További információk a piac weboldalán: www.raksipiac.hu




7275 Igal, Szent István utca 107. • +36 82/573-029 • igal@somogy.hu