Igali Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Cím: 7275 Igal, Szent István u. 107. Telefon: +36 30/226-0123; 30/456-1697 Email: igalote@gmail.com Web: www.igalote.5mp.eu

Az Igali Önkéntes Tűzoltó Testület 1891-ben alakult, és azóta is folyamatosan működik. Az 1970-es években a Tanács Rendszer idején a környező települések, mint Somogyszil, Kazsok, Magyaratád és Ráksi testületei beleolvadtak az igaliba és egyesületté alakultak.

A rendszerváltást követően a fenti településeken önálló önkormányzatok alakultak, így a korábban csatlakozott egyesületek az igaliból kiváltak és valamennyi meg is szűnt. Az Igali Önléntes Tűzoltó Egyesület azóta is jól működik. Jelenleg szinte kizárólagos támogatója Igal Nagyközség Önkormányzata, amit a Magyar Tűzoltószövetség pályázatain nyert pénzzel egészítünk ki. Az egyesület fennállása óta korábban a járási, majd a Kaposvár környéki, jelenleg Kaposvár és Siófok körzeti tűzoltó versenyein részt vesz, jó eredményekkel.

A Somogy Megyei Tűzoltó Szövetségnek megalakulása óta tagjai vagyunk. A mostani, 2 kocsibeállásos, fűthető szertár a rendszerváltás után, az 1990-es évek elején épült. Szintén ebben az időben lett lecserélve az 1960-as évektől szolgálatot teljesítő Csepel típusú tűzoltógépjármű egy Skoda Liaz 7000 liter víz szállítására alkalmas tűzoltóautóra. Jelenleg, egy Steyr 680-as szerkocsi és egy Mercedes 407-es műszaki mentő segíti az egyesület munkáját. Felszereléseinket évről-évre erősen korlátozott anyagi lehetőségeinkhez képest fejlesztjük.

Az egyesület nagy segítséget nyújt a hivatásos tűzoltóknak, mivel Igal és környéke az úgynevezett fehér foltban helyezkedik el, ahová leghamarabb csak fél óra elteltével érnek ki a hivatásos tűzoltók. Egyesületünk működésére tehát nagy szükség van, amihez minden nemű segítséget örömmel fogadunk.

7275 Igal, Szent István utca 107. • +36 82/573-029 • igal@somogy.hu