Környékbeli látnivalók


Kaposvár nevezetességei, múzeumai

A megyeszékhely Kaposvár, mely csupán 25 km Igaltól, számos nevezetességgel és építészeti remekművel büszkélkedhet.

Kaposvár, a hatvanötezer lakosú somogyi megyeszékhely egyidős a magyar állam létrejöttével. Hét dombra épült, a Zselic lankái és a Kapos folyó ölelésében. Különleges hangulatú város, melyben jól érezhetően együtt él múlt, jelen és jövő: az ősök emléke, a múlt ápolása, a jelen fejlődése és a jövő nagy ívű tervei. A település hűen őrzi híres szülötte, Rippl-Rónai József emlékét kultúrájában, múzeumaiban.


Balaton parti települések látnivalói

Mindenki másért szereti a Balatont: ezer program, ezer titkot rejtő, ezerarcú táj: rabul ejti az embert – itt élőt és ide vágyó, kíváncsi turistát egyaránt.

A nyári szabadság, az egymást érő fesztiválok épp úgy a Balatont jelentik, mint a természet csodálatos békéje, vagy a Balaton-felvidéki tanúhegyek felejthetetlen panorámája.



Várong, Kaktuszfarm

Várongon található az Európa szerte is egyedülálló kaktuszfarm, ahol a világ szinte minden tájáról találhatók növények. Hegyi Attila páratlan kaktuszgyűjteménye több mint tíz éve látható. A gyűjtő maga is foglalkozik szaporításukkal. 

A gyűjteményben mintegy 12.000 db, 1200 fajta, az év minden időszakában nyíló kaktuszok csodálható meg.

 Előzetes bejelentkezés után látogatható.



Somogy kertje üdülőfalu 

Az üdülőfalu, Bonnya belterületén, a faluba beépülve kb. 10 ha-os területen fekszik. Könnyen megközelíthető a falu, de mint zsákfalu elzárt. Ez az elzártság kínálja a teljes  nyugalmat és biztonságot. A végtelenbe tűnő érintetlen, átjárható területek pedig a teljes szabadság különleges élményét nyújtják. A falut csodálatos tölgy, és akácerdők veszik körül.


Andocs Római Katolikus temploma

A Nagyboldogasszony-bazilika a Somogy megyei Andocs egyik műemléke, az egyik legismertebb magyar katolikus búcsújáróhely.

A faluhoz közeli Toldon tevékenykedő pálosok jóvoltából a 15. század végén vagy az 1500-as évek elején Andocson is felépült egy gótikus kápolna, amely azonban a legenda szerint mennyei eredetű: 1520 táján angyalok hozták az égből. Ezután állítólag még a megszálló törökök sem merték levenni a keresztet a kápolna tornyáról, sőt, szabadságot és védelmet biztosítottak a helyi lakóknak és az ide érkező zarándokoknak A gótikus előzmények után az 1700-as években barokk hajóval bővített templom már az 1600-as években zarándokhely volt. 




Somogyvár Kupavár Történelmi Emlékhely Somogyvár - Somogyvár múzeum

Szent László királyunk alapította hazánk egyik legtekintélyesebb monostorát Somogyváron. Az évszázadokon keresztül virágzó apátságra ma már csak a romterületen megmaradt falak emlékeztetnek. A modern látogatóközpont interaktív kiállításával élmény szerűén mutatja be a monostor egykori, nemzetközi szintű jelentőségét és idézi meg a hajdani épület pompáját. 

Koppány herceg vára a középkorban jelentős kultikus és kulturális központ volt. Apátsága a kor egyik legnagyobb és legelegánsabb létesítménye volt, amely több mint 900 évvel ezelőtt épült a Szent László király által behívott francia bencés szerzeteseknek.



7275 Igal, Szent István utca 107. • +36 82/573-029 • igal@somogy.hu