Hirdetmény - Zöldhulladék szállítás
2021. február 22.
Tisztelt Ingatlan tulajdonosok/Ingatlanhasználók!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. január 1. napjától az Igal Szolgáltató Kft. munkaerő hiányában és a vonatkozó környezetvédelmi szabályok szigorítása miatt a zöldhulladék elszállítást nem tudja vállalni, ezért a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. szállítja el ingyenesen a zöldhulladékot Igal belterületéről, melyet aktív szerződéssel rendelkező lakossági ügyfeleik vehetik igénybe, előzetes regisztrációt követően.

Amennyiben igénybe kívánják venni szolgáltatásukat a honlapon található űrlapot kell kitölteni és elektronikus úton a www.khg.hu oldalon regisztrálni.

Ha a regisztráció a hónap 20. napjáig megtörténik, akkor a következő hónap 20. -a körül szállítja el a KHG a zöldhulladékot, ezért ezt előtte hónapban, illetve hónapokban igényelni kell. Lehetőség van a honlapon arra, hogy több havi elszállítást is kérjenek, a https://www.khg.hu/regio-zold-hulladek-igenyles oldalon. Amennyiben kérdésük van az ügyfélszolgálatot keressék bizalommal, melynek telefonszáma: 82/310-000.

Kihelyezhető zöldhulladékok: faág, fanyesedék, fűkaszálék, vágott virágok, falevél.
Az ágakat (maximum 7-10 cm vastagságig), összekötve kis kötegekbe (maximum 150 cm hosszú), a falevelet, virágot és egyéb apró zöldhulladékot ép és zárt zsákban (maximum 120 literes űrméretű) helyezzék az ingatlanok elé, jól látható helyre, az úttest szélére legkésőbb a megjelölt napon reggel 5:00 óráig.

Tilos kihelyezni: gyökérzetet, tuskót, vastag ágakat/törzseket, földet.
A fent írt módtól eltérően vagy bármilyen más hulladékkal szennyezett zöldhulladékot a szolgáltató nem szállítja el.
A begyűjtőjárat adott utcában történő elhaladását követően kihelyezett zöldhulladékot, illetve a szállítás során a nem megfelelőség miatt el nem szállított hulladékok elszállíttatása, ártalmatlaníttatása az ingatlantulajdonos kötelessége és felelőssége.

Kérjük, amennyiben az előre regisztrált időpontokban mégsem kívánja kihelyezni zöldhulladékát, szíveskedjen ezt a KHG-nak jelezni a zoldhulladek@khg.hu e-mail címen legkésőbb a szállítási időpontot megelőzően 1 munkanappal. Amennyiben ezt egymás után 2 alkalommal nem teszi meg és nem helyez ki zöldhulladékot, úgy előzetes értesítés nélkül a további jelentkezések automatikusan törlésre kerülnek rendszerükből.

Továbbá felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a KHG további komposztládákat tud díjmentesen biztosítani az igénylők részére, mellyel saját felhasználásra értékes komposzt készíthető. Ezzel a megoldással együtt tehermentesíthetjük környezetünket. Igény esetén forduljanak bizalommal az ügyfélszolgálathoz, melynek telefonszáma: 82/310-000, e-mail címe: ugyfelszolgalat@khg.hu, személyes ügyfélszolgálat: 7400 Kaposvár, Áchim András u. 2.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a zöldhulladék egész évben térítésmentesen leadható a lakosság részéről a lakossági hulladékudvarokban, mely a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Program keretében kialakításra került kaposvári hulladékudvar a 610-es út mellett, a taszári körforgalom és az új hulladékkezelő központ szomszédságában található.
Sikeres regisztrációt követően elektronikus úton visszaigazoló e-mailt küldenek.

Igal, 2021. 02. 03.

Tisztelettel:

Obbás Gyula
polgármester
Keresés
Webkamera
Webcam
Hirdetés
Pek-Snack Kft.