Tisztítsuk meg az Országot! projekt I. ütem - megvalósulás
2021. november 30.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. útján az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt 2020. évben megvalósítandó I. üteméről szóló 1598/2020. (IX.21.) Korm. határozat céljainak megvalósítása érdekében nyilvános pályázati felhívást tett közzé megyei és települési önkormányzatok, egyházi jogi
személyek számára. A Pályázati felhívás célja, hogy a Kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervében foglaltak alapján sor kerüljön az ország területén elhagyott, vagy jogellenesen elhelyezett hulladék felszámolására.

Igal Város Önkormányzata e felhívásra benyújtott pályázata 21 980 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, melynek köszönhetően Igalon 3 helyszínen (Igal külterület 020/6 hrsz,külterület 038 hrsz, belterület 1333/8 hrsz) felszámolásra került az ott jogellenesen elhelyezett
szemét.
A támogatásnak köszönhetően mintegy 890 m3 illegálisan elhelyezett hulladék került
felszámolásra és elszállításra a város területeiről, amely során az érintett szakaszok megtisztítására is sor került. A pályázatnak köszönhetően az illegális szeméttel elcsúfított területek ismét tiszták lettek, ismételten illeszkednek a tiszta és rendezett városképhez.

A pályázat részeként Igal Város Önkormányzata aktív kommunikációs kampányt folytatott az illegális hulladéklerakás megakadályozása és újratermelődésének elkerülése céljából. A kampány részeként szórólapok kerültek elhelyezésre a város lakóinak postaládáiban, a wwww.igal.hu honlap ismertető és tájékoztató került kihelyezésre, az Igali Hírmondóban és a www.sonline.hu online médiafelületen beszámoló, illetve sajtóközlemény került megjelentetésre, míg a facebook közösségi médiafelületet segítségével a projektismertetés zajlott. A gyermekek számára mesefoglalkozás keretében zajlott a téma iránti érzékenyítés. Emellett figyelemfelhívó táblák kerültek kihelyezésre az érintett területeken, amelyek az illegális szemétlerakás tilalmára hívják fel a figyelmet.

Köszönjük az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság támogatását.

Letölthető fájlok:
Keresés
Webkamera
Webcam
Hirdetés
Pek-Snack Kft.