2020. július 22.
Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy módosításra került az Önkormányzat tűzgyújtással kapcsolatos rendelete. Ennek értelmében tájékoztatjuk Önöket, hogy Igal Város belterületén avar, zöld hulladékok égetése július 20-tól május 31-ig terjedő időszakban – ünnepnapok kivételével - engedélyezett hétfői, szerdai és szombati napokon reggel 7 óra és 19 óra között. Igal város belterületén háztartási hulladékot, illetve egyéb hulladékot égetni tilos.”

Kérjük a Lakosságot a fenti szabályozás figyelembe vételére!


Tisztelettel,

Obbás Gyula s.k.
polgármester
Tájékoztatás idegenforgalmi adókötelezettséggel kapcsolatban
2020. június 18.
Tisztelt Fizető-vendéglátók, Kereskedelmi szálláshelyet üzemeltetők!Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy 140/2020 (IV. 21.) Kormányrendelet rendelkezik az idegenforgalmi adóval kapcsolatos fizetési kötelezettség felfüggesztéséről.
Szeretném felhívni a figyelmüket, hogy ettől függetlenül az Önök által üzemeltetett szálláshelyen eltöltött vendégéjszakák után bevallási kötelezettsége keletkezik.

Ezúton kérem, hogy bevallási kötelezettségének a továbbiakban is a megszokott módon és határidőben szíveskedjen eleget tenni.


Igal, 2020. június 18.

Köszönettel:

Obbás Gyula
polgármester
Hirdetmény - Kutyaoltás (június 29-én)
2020. június 17.
Értesítjük a lakosságot, hogy 2020. június 29-én (hétfőn) Igalban Művelődési Ház udvarán 14:00 órától – 16:00 óráig VESZETTSÉG ELLENI KUTYAOLTÁS LESZ.
A veszettség elleni oltás költsége: 4.500 Ft/eb
Háznál történő oltás költsége: 5.500 Ft/eb

Az ebek chippelési és könyv költsége: 4.000 Ft/eb
Elveszett könyv pótlása: 1.000 Ft/eb

PÓTOLTÁS egyénileg a Doktor Úrral megbeszélt időpontban történik.

Háznál történő oltás időpontja:
2020. június 30-án (kedden)
8:00 órától – 12:00 óráig


Felhívjuk a kutyatartók figyelmét, hogy 2013. január 1. napjától kötelező a kutyák chippel történő jelölése. Aki ezt elmulasztja szabálysértési eljárásra számíthat.

I g a l, 2020. június 17.


Fülöp László
jegyző
Újranyitás az Igali-Gyógyfürdőben
2020. május 20.
Örömmel értesítjük kedves vendégeinket,hogy az Igali-Gyógyfürdő 2020.május 29-től újrafogad vendégeket! Kérjük, hogy mindenki legyen szíves elolvasni és betartani a járványveszély miatt kialakításra került új házirendet. A célunk az, hogy a korlátozások ellenére mindenki jól érezze magát és maximális biztonságban tölthesse nálunk szabadidejét.
2020. május 14.
Tisztelt Üdülőtulajdonosok! Örvendetes módon a Koronavírus elmúltával mindenki szabadon tevékenykedhet ingatlanán, ez a kihelyezett hulladékgyűjtő zsákok mennyiségén is meglátszik. Sajnos, Önök közül a tulajdonosok egy része nem rendeltetésszerűen használja a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. –tól megvásárolt „sárga zsákokat”.
Igal Históriája - Megvásárolható kiadvány
2020. április 4.
IGAL HISTÓRIÁJA a középkortól napjainkig két kötetben jelent meg Budainé szerkesztésében, az önkormányzat kiadásában. A közel ezeroldalas könyv és a hozzátartozó CD lemez tartalmazza Igal és az Igali járásról összegyűjtött írásos dokumentációt valamint fellelhető hanganyagot, amely megvásárolható az igali Arany János Művelődési Házban 3000 Ft-ért.
Korona vírussal kapcsolatos lakossági tájékoztató
2020. március 17.
A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel kiemelten fontosnak tartjuk a Tisztelt Lakosság minél szélesebb körű tájékoztatását, amelynek érdekében a városi honlapunkon létrehoztunk egy almenüt, ahol próbálunk a korona vírussal kapcsolatban minden szükséges információt elérhetővé tenni. Az alábbi linken érhető el a folyamatosan frissített tartalom: http://www.igal.hu/Varoshaza/Letoltheto-dokumentumok
2020. március 16.
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kormányzati intézkedéseknek, valamint az Operatív Törzs javaslatainak megfelelően az Igali Közös Önkormányzati Hivatalban a következő intézkedések lépnek életbe 2020. március 16. napjától:
Keresés
Webkamera
Webcam
Hirdetés
Pek-Snack Kft.