Tisztítsuk meg az Országot! projekt I. ütem - megvalósulás
2021. november 30.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. útján az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt 2020. évben megvalósítandó I. üteméről szóló 1598/2020. (IX.21.) Korm. határozat céljainak megvalósítása érdekében nyilvános pályázati felhívást tett közzé megyei és települési önkormányzatok, egyházi jogi
személyek számára. A Pályázati felhívás célja, hogy a Kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervében foglaltak alapján sor kerüljön az ország területén elhagyott, vagy jogellenesen elhelyezett hulladék felszámolására.

Igal Város Önkormányzata e felhívásra benyújtott pályázata 21 980 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, melynek köszönhetően Igalon 3 helyszínen (Igal külterület 020/6 hrsz,külterület 038 hrsz, belterület 1333/8 hrsz) felszámolásra került az ott jogellenesen elhelyezett
szemét.
A támogatásnak köszönhetően mintegy 890 m3 illegálisan elhelyezett hulladék került
felszámolásra és elszállításra a város területeiről, amely során az érintett szakaszok megtisztítására is sor került. A pályázatnak köszönhetően az illegális szeméttel elcsúfított területek ismét tiszták lettek, ismételten illeszkednek a tiszta és rendezett városképhez.

A pályázat részeként Igal Város Önkormányzata aktív kommunikációs kampányt folytatott az illegális hulladéklerakás megakadályozása és újratermelődésének elkerülése céljából. A kampány részeként szórólapok kerültek elhelyezésre a város lakóinak postaládáiban, a wwww.igal.hu honlap ismertető és tájékoztató került kihelyezésre, az Igali Hírmondóban és a www.sonline.hu online médiafelületen beszámoló, illetve sajtóközlemény került megjelentetésre, míg a facebook közösségi médiafelületet segítségével a projektismertetés zajlott. A gyermekek számára mesefoglalkozás keretében zajlott a téma iránti érzékenyítés. Emellett figyelemfelhívó táblák kerültek kihelyezésre az érintett területeken, amelyek az illegális szemétlerakás tilalmára hívják fel a figyelmet.

Köszönjük az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság támogatását.

Adventi Programok Igalban
2021. november 29.
Kedves Igaliak! Amennyiben a vírushelyzet engedi, hagyományainkhoz híven az idén is megrendezzük a szokásos Karácsonyi ünnepségünket.
Az ünnepség helye: a Templom tér
Ideje:2021. december 17-én du. 17:00 órai kezdettel.
A rendezvényen fellép a Megarox társulata!

A koncert után minden jelenlévőt vendégül látunk forralt borral, teával, kenyérlángossal és süteménnyel.

Kérjük, amennyiben lehetősége engedi, süteménnyel, borral szíveskedjen a rendezvény sikeréhez hozzájárulni!

A hozzájárulásokat a rendezvény napján (2021.dec.17-én) 15:30-16:45-ig szíveskedjenek a Turistaszállónál (Templom tér) leadni! Élőre is köszönjük adományaikat!
Sok szeretettel várjuk Önöket! Reméljük személyesen is megtisztelik rendezvényünket!

Igal város képviselő-testülete

TOVÁBBI ADVENTI PROGRAMOK:

November 29. (hétfő) 17:00 óra
Adventi koszorú és Kopogtató készítése
(Városi könyvtár)

December 10. (Péntek) 15:00 óra
Kézműves foglalkozás – érdeklődők számára
(Városi könyvtár)

December 11. (szombat) 15:00 óra
Dr. Papp Lajos előadása (Széchenyi díjas szívsebész)
(Arany János Művelődési ház)

December 13. (hétfő) 10:00 óra
Luca napi hangolda
(Arany János Művelődési ház)

December 17. (péntek) 17:00 óra
Városi Karácsonyi Ünnepség
(Templom tér)

December 10-én, 11-én és 17-én kézműves vásár!
(Művelődési ház, Templom tér)

A rendezvények szervezője és fő támogatója Igal Város Önkormányzata!

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Meghívó- lakossági pályázatok tájékoztatójára
2021. november 25.
2021. december 8.-án 16 órakor tájékoztatót tartunk az Igali Arany János Művelődési Ház nagytermében a most induló ingyenes lakossági napelem pályázat és fűtési rendszer bemutatására, valamint a megvalósítási kérdések tisztázására.

Témáink:
• Ingyen napelem
• Villanyszámla kinullázása
• Ingyen fűtéskorszerűsítés
• Fűtésszámla kinullázása
• Ingyen hűtés, egész éves légkondicionálás

Miért jó ez nekem, mikor vagyok jogosult, hogyan juthatok hozzá, milyen költségeim és teendőim vannak?

A fenti kérdésekre választ adnak előadóink:

Obbás Gyula
Polgármester

Lendvay Endre
RESPONSUM Kft.

Pártos Balázs
ENERGO ZERO Kft.

Szeretettel várjuk, számítunk a részvételére.
Őszi feltöltődés az Igali-Gyógyfürdőben
2021. október 21.
Töltsd az őszi szünetet Igalon, ahol gondtalan fürdőzés, testi-lelki feltöltődés és gyermekprogramok is várnak. Gyere, dőlj hátra, lazulj el Európa egyik legjobb gyógyvizében és vedd igénybe valamely kényeztető gyógy vagy wellness kezelésünket. Emellett természetesen a szauna-világunkban is lehetőségetek van az átmelegedésre és az immunerősítésre, ami valljuk be mindenkire ráfér manapság.

Október 31-én (vasárnap)családi napot tartunk, ennek alkalmából 12 év alatt ingyenes belépőt biztosítunk. A Halloween hangulatba öltöztetett fürdőn ingyenes arc festéssel, lufi hajtogatással és Halloween tök faragással is várunk benneteket ezen a napon. A kifaragott tökök természetesen hazavihetőek, illetve minden kis alkotóművészt édességgel is megajándékozunk.

A fürdő minden nap 9:00-18:00 óráig tart nyitva.
A délutános kedvezményes időszak 14:00 órától kezdődik.

Október 23-án OEP kezelőlappal érkező vendégeket nem tudunk fogadni.

November 1-én is normál módon nyitva leszünk és ezen a napon kezelőlapos vendégeket is tudunk fogadni.
Hirdetmény - Szociális tűzifa igénylés
2021. október 19.
Tisztelt Lakosság! Az Önkormányzat a rendelkezésére álló szociális célú tűzifa keretből maximum kétszeri alkalommal természetbeni támogatásként tűzifát biztosít azon szociálisan rászoruló személynek, aki Igal városban bejelentett lakóhellyel rendelkezik és életvitelszerűen Igal településen él. Alkalmanként maximum 1 m3 tűzifa adható.


A kérelmeket 2021. október 21. napjától lehet benyújtani az Igali Közös Önkormányzati Hivatalban.

A kérelem mellé csatolni kell minden esetben az egy lakcímen élők jövedelem igazolását (családi pótlék, nyugdíj esetén a Nyugdíjfolyósító által kiadott „nagy zöld” igazolást, munkabér…), továbbá a Kormányhivatal által folyósított támogatásokról szóló határozatokat.

Az azonos lakóingatlanban élő személyek közül függetlenül az ingatlanban lévő személyek és háztartások számától csak egy kérelmező részére állapítható meg támogatás.

A tűzifa kiszállítása a Szociális Bizottság döntése után lehetséges.

Igal, 2021. 10. 19.

Tisztelettel:


Obbás Gyula
polgármester

Emlékezés az 1956-os forradalom hőseire
2021. október 15.
Igal Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóját köszöntő ünnepi koszorúzással egybekötött megemlékezésre.
Meghívott vendég: Witzmann Mihály országgyűlési képviselő

Időpont: 2021. október 22. 15:00 óra
Helyszín: Templom tér, országzászló
Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázat
2021. október 11.
Igal Város Önkormányzata az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködve, az 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2022. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázatot, amelyet attól függően, hogy hallgató most kezdi meg a felsőoktatási tanulmányait vagy már valamely intézmény hallgatója, úgy „A” vagy „B” pályázati felhívást kérjük figyelembe venni:


Bursa-2022-B felhívás pályázók részére

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázat keretében meghirdeti a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára.

A felhívás kódja: BURSA-2022-B
Az önkormányzati csatlakozás határideje: 2021. október 1.
A pályázat benyújtásának határideje: 2021. november 5.


Bursa-2022-A felhívás pályázók részére

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázat keretében meghirdeti a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2021/2022. tanév második és a 2022/2023. tanév első félévére vonatkozóan.

A felhívás kódja: BURSA-2022-A
Az önkormányzati csatlakozás határideje: 2021. október 1.
A pályázat benyújtásának határideje: 2021. november 5.

Az "A" és "B" jelű pályázati kiírás anyaga a Városháza/Letölthető dokumentumok/ Bursa Hungarica 2022 menüpont alatt érhető el.Értesítés - egyszeri beiskolázási támogatás
2021. október 6.
Igal Város Önkormányzat Képviselő-testülete azon gyermekek részére, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban nem részesülnek, egyszeri beiskolázási támogatást nyújt.

A beiskolázási támogatás 2021. október 11. napjától, 8:00-15:30 óra között kerül házipénztár útján kifizetésre azon személyek részére, akik 2021. szeptember 30. napjáig kérelmüket benyújtották és támogatásukat még nem vették át.

A kialakult járványhelyzetre tekintettel a kifizetés az Önkormányzat Pénztár ablakában történik.


Igal, 2021. október 6.

Tisztelettel:


Obbás Gyula sk.
polgármester

Keresés
Webkamera
Webcam
Hirdetés
Pek-Snack Kft.