A megvalósult fejlesztések - Plébánia

Az épület tömegformálása, tetőidoma nem változott. A helyiségkapcsolatok a lentiek szerint módosultak: Az épület két, egymástól független, de belső kapcsolattal is rendelkező funkcionális egységből áll, a Plébánia épületrészből, és a közösségi hittanterem, és kiszolgáló hg.-ből.

A plébánia épületrész az épület déli traktusában került kialakításra, közel megegyezően a jelenlegi helyén. Bejárata az udvar felöl, a keleti oldalon található. Belépve egy közlekedő folyosóra jutunk, melyből, dél fele nyílik az iroda funkciónak is használható szoba helyiség, melyből egy belső szobába juthatunk, onnan pedig a nyugati oldalon lévő konyha-étkező helyiségbe. A Konyha-étkező megközelíthető a folyosóról is egy előtéren keresztül, melyből jobbkéz felől nyílik a plébánia fürdő helyisége. A konyha –étkező helyiségből, és a plébánia közlekedő folyosójáról is megközelíthető egy vendégszoba.  A folyosó jobb oldalán egy ajtón keresztül hittanterem előterébe jutunk.

A plébánia épület közösségi funkciót ellátó épületrészének külső főbejárata, az udvar felöl nyugati épületrész északi oldalán található. A bejáraton át egy előtérbe jutunk, melyből egy fatároló helyiség nyílik. Az előtérből nyílik a hittanterem, illetve a keleti oldalon lévő közlekedő folyosó, melyből egy hittanterem, és egy női , és egy férfi wc nyílik. A hittanteremből egy könyvtár helyiség nyílik, mely a vizesblokkok mögött helyezkedik el.

A tervezett szabadtéri hittanterem a plébánia épületétől északra helyezkedik el, parkosított környezetben. Kör alapterületű, bejárata a nyugati oldalon található. A bejárat mellett található egy kisebb tároló helyiség, melynek keleti fala mutat az előadó tér fele, így alkalmas tábla, illetve vetítővászon elhelyezésére. A tároló helyiség előtt található, egy kör alapterületű színpad, előadótér, melyet körkörösen határolnak a nézőtéri-hallgatói lépcsőzetes ülőfelületek, 2 sorban. Az épített lépcsős padok mögötti keleti oldalon kívül épített virágvályúk lépcsőznek le a rendezett terepsíkig. Az épület ponyvával fedett fa tetőszerkezetű, melynek sugár irányú szarufái fagerendára rögzülnek. A fagerendákat 8db 15/15-ös faoszlop, és a tároló falazott szerkezetet záró vb. koszorú támassza alá. A tetőhéjalás impregnált ponyvaszerkezet.